Tuesday, June 05, 2012

De novo a PUC (última vez)

Ontem meu projeto para dar uma oficina de escrita criativa na PUC (que eu nem sequer pedi, me foi proposto) foi vetado pela senhora professora doutora Maria Eunice Moreira, diretora da Faculdade de Letras; isto apesar dos esforços do Assis Brasil, amigo e orientador, e da Ana Mello, coordenadora da Fale, que me contou tudo, e mais, com lágrimas nos olhos.*

*Esqueci de deixar registro do cinismo ou desvergonha da diretora, cujo argumento foi: "Nesse horário essa sala está ocupada". A Ana Mello já pediu esse argumento por escrito.

Mais ou menos foi isso o que eu escrevi em mensagens ao Sérgio e à Marinella, que acompanharam o processo. Eles são dois dos meus melhores amigos aqui (se não os melhores, sem dúvida os mais presentes), e logo se disponibilizaram para falar comigo hoje. O Assis quer falar comigo também. Então, os outros amigos e pessoas queridas que leem este blog que não se preocupem, estou muito bem assistido. Também, o dano que a senhora Maria Eunice pode ter me causado (a mim, euzinho) é relativo, nada em comparação com o que já causou a pessoas importantes - essa mulher não para.

...

Hoje de manhã a Mara, querida, funcionária no hostel, me disse:

-Vou sentir saudade.
-Eu também.
-Tu é legal.
-Tu também.
-Tu é uma pessoa boa.
-É.

Lembrei-me, então, de uma coisa que a Ana Mello me disse ontem: "As pessoas são más, aqui dentro e em todo lugar, Roger". Ela me pediu para não desistir, mas eu estou cansado. (Parece que ontem mesmo, com o veto já decidido antes da reunião, o Assis repetiu à Ana Mello que eu era "um escritor brilhante" e por isso devia fazer o doutorado em Escrita. Não sei o que eu sou. Só não quero ser burro.)

Este blog vai continuar, com outro nome, virando talvez uma espécie de crônica da crise ou quebra da Europa, ou vai ficar por aqui (não sei). E das pessoas mais queridas já vou me despedir como eu desejo e elas merecem.


PS: Meus amigos, como sempre, dificultam a decisão de me mandar de vez para Barcelona. :( :) (:

13 comments:

uri said...

jodeeeeeeeerrrrr!!!!

cagumlap++a!!!! aquesta paia està pirada no?!?!?!?!

té pinta de ser una d'aquestes persones acomplexades que té por que li facin ombra...

Però bueno, tu no et rallis bro'. Jo també crec que ets un escritor brillante i crec que un escritor brillante el que ha de fer és escriure, no necessita fer classes ni hòsties... només escriure i deixar que el temps posi cada cosa al seu lloc!!!! t'han tocat els ous, és cert, però recorda el que ja et vaig dir de l'amenàbar i altres...

Només un dubte em queda pendent... estàs insinuant que abandones POA?!?!?! tornes a Europa? sorry, però és que les implicacions subtils se m'escapen una mica en portuguès!!!!

una abro'çada!!!!

uri said...

Per cert, que ara estic rodant i, com tu dius, veig que estàs ben assistit, però la setmana que ve parlem per skype!!!!

Roger said...

Força al rodatge que et vull veure a Cannes.

優次 (Yuji) said...

Després de molt de temps sense passar-me per aquí, em trobo amb aquest post. O sigui, marxes a BCN en definitiu? Vaja, i jo que pensava que encara hi series quan me n'anés a viure al sud :(
Bueno, crec que ja coneixes de sobres la mentalitat de les unis aquí, i hom ha de buscar on el valori. Doncs res, desitjar-te sort, i jo et segueixo llegint tot i sense la regularitat que cal ;)

Roger said...

Yuji, no vinguis al sud, sent de São Paulo, no t'agradaria. Ja et vindré a visitar jo.

優次 (Yuji) said...

Segur? Home, jo porto gairebé 4 anys i mig fora de SP. I ja et dic, hi ha un munt de coses que simplement prens "for granted" quan vius de tota la vida a un lloc. Cada cop que hi torno, només de pensar als metros i autobusos plens (se'm treuen les ganes de sortir de casa quan sóc cals pares!) a vessar i tot el temps que hi perds, el soroll (jo sempre portava el player a un volum molt fort), i la rinitis que m'obligava fer servir el descongestiu gairebé cada dia per poder dormir... Déu n'hi dó! A més, si agafes el transport públic en dies laborals a l'hora punta, i mires la cara que fa la gent... I si tens cotxe, a patir amb els embotellaments. Bf, no, gràcies. No és pas el que vull jo per la meva vida ;)
Per una altra banda, a SP tens a l'abast pràcticament tot el que vulguis. I jo penso sobretot a opcions de lleure, que a São Carlos manquen. El que vull és trobar el punt mitjà, però a una ciutat com SP ja ni ganes de viure. El sud em semblava una opció, per si de cas no puc anar-me'n del Brasil. Ja saps que els paulistas (paulistanos inclosos) idealitzem massa el sud, però jo estaria entre POA i les Serras Gaúchas. Però ni idea, la veritat :D

Sergio Lulkin said...

Vai prá Barcelona! Mas é prá voltar cheio de presentes, lista de compras, lembranças, souvenirs...

Roger said...

Quan acabes la universitat, Yuji? Si no tens ganes de tornar a Sampa, per què no viatges una mica? Podries fer servir totes les llengües que parles i aprendre'n unes quantes més ;) A Porto Alegre els autobusos també van plens (el metro no perquè no n'hi ha), les hores punta són horribles, la gent també fa mala cara, no falta soroll, ni polució, ni rinitis. D'opcions de lleure tampoc no és una ciutat que vagi sobrada. Un company que viu aquí la casa on visc ara, arribat fa un mes de São Paulo, es queixa d'això. En fi, suposo que encara tens molt temps per decidir-te. I mai res no és definitiu. Surt del Brasil un temps, si pots. És l'únic que t'aconsellaria. A tu i a tothom. Viatjar, sortir del país d'on som, pel temps que sigui, conèixer altres persones, llocs i cultures és una de les coses més enriquidores que es poden fer a la vida.

Sérgio, se eu vou e volto, sabes que te levo tudo o que quiseres e mais. E se eu vou e fico, sabes que te espero lá.

Sergio Lulkin said...

Tô preparando a lista.

Marinella said...

Roger, tô com o Sérgio: vai pra Barcelona, é tempo de férias!
Foge desse nosso frio paralisante, mata a saudade dos amigos, dos familiares, da sobrinha, e depois volta pra cá, recomposto, pronto pra encarar o doutorado e/ou o dia-a-dia da escrita e/ou o que quer que seja! beijos

uri said...

MACHO!!!

entre la PUC de l'un i la UPC de l'altre me tenéis contento...

haurem d'evitar aquestes inicials en qualsevol combinació possible!!!!

uri said...

i SÍ Sergio, saps que aquí tens pendent una ruta per la costa brava...

brava la costa i brava la ruta!!!!

Roger said...

É, recompor-se, Marinella. Onde se compra?

Recompor-se e tentar cometer menos erros.