Wednesday, March 09, 2011

Funny Little Things From Rather Stupid Magazines

Da revista Época desta semana. "A antropóloga Mirian Goldenberg pesquisou 835 mulheres e homens para o livro Por que os homens e as mulheres traem. Um de seus estudos perguntou sobre o modelo ideal dos brasileiros e das brasileiras". É interessante ver que as mulheres gostariam de seu homem com mais alguma coisa, enquanto os homens gostariam de sua mulher com menos alguma coisa.

Elas gostariam que seu homem fosse mais...

Fiel
Sincero
Honesto
Corajoso
Alegre
Rico
Sensual
Magro
Tarado*
Culto

A revista não especifica se a lista é hierárquica. Se assim fosse, acharia péssimo esse "culto" em último lugar. Também acho esquisito que não apareçam "inteligente" ou "compreensivo" (já nem digo "sábio"). Gostei da inclusão de "tarado". E eu não incluiria a característica "rico" ou "rica" em lista nenhuma. Mas gostei da lista, achei inteligente.

Eles gostariam que sua mulher (na verdade a revista faz uma distinção: onde na lista anterior dizia homem, aqui diz "companheira") fosse menos...

Ciumenta
Chata
Exigente
Carente
Dependente
Insegura
Complicada
Mal-humorada
Histérica
Gorda

Se a lista é hierárquica, acho hipócrita esse "gorda" em último lugar... Menos "complicada", por quê? As pessoas somos complicadas! E se isso é sinônimo de "complexa", por exemplo, pode até ser algo positivo. De resto, todo o mundo é tudo isso em algum grau (menos "histérico" ou "histérica", talvez**). Lista menos inteligente, enfim, como os homens.


*Pels lectors catalans que no ho sàpiguen: "tarado" és un false friend, no vol dir boig. Vol dir (tret directament del diccionari) "sexualment degenerat". Perquè veieu com se les gasten al Brasil.

PS: Post escrito sem refletir, OK? It's just a "Funny Little Thing...".

PS2: Li o artigo completo. As listas são hierárquicas. Era óbvio, né?, com esse "fiel" em primeiro lugar?

**Esqueçam. Histeria sim. Estou lendo The Night of The Iguana, de Tennessee Williams, e lá está o seguinte, dito pela personagem principal:
SHANNON: Hank, hysteria is a natural phenomenon, the common denominator of the female nature. It's the big female weapon, and the test of a man is his ability to cope with it, and I can't believe you can't.  
Me falta muito para aprender...

7 comments:

uri said...

hey bro' què vol dir ciumenta? és que tinc curiositat per saber quin és el primer handycap que els brasilenys li troben a les seves dones...

Roger said...

Uf. Això demana una explicació bio-sòcio-antropològico-històrico-cultural que no sé ni tinc temps de fer. Però mira't l'ítem 1 de les dones: volen homes més fidels. Ergo, tenen homes poc o gens fidels o maníacs sexuals. Ergo, són geloses (ciumentas) o hipergeloses o cauen directament en la paranoia. Per què els homes són tant infidels? Només cal que recordis la nit que vam passar amb el Marc i el Manu al Circo Voador (la cara i els comentaris del Marc...). Hi havia més noies guapes al barri de Lapa que a la Unió Europea en conjunt. I la carn és dèbil i els homes pensem amb la p####. (Deixo constància aquí que el Marc es va comportar, no fos cas que llegeixi això la seva nòvia, que em cau molt bé.) Problema: el noi que va al Circo Voador amb els amics (i qui diu al Circo diu a qualsevol bar o discoteca de qualsevol ciutat, pràcticament) té una nòvia tant o més guapa que les que ell es troba allà. I ella també surt a la nit i es troba paios tan sortits com el seu nòvio. I així, ell també es mor de gelos i ella també és infidel. (El sol fet que ella sigui gelosa, com diu el nostre estimat Freud, ja vol dir: jo també ho faria.) "Més fidels" no està a la llista del que volen els homes de les dones, però això és només perquè són uns machitos i no poden dir que tenen por de ser traïts. Però ho són, vamos si ho són! A resultes de tot això, a Brasil gairebé està prohibit que un noi amb nòvia tingui amigues noies (vull dir d'aquelles amb qui als europeus ens agrada tant anar a fer un cafè, els dos sols), i que una noia amb nòvio tingui amics nois. (Per no parlar d'anar a fer un cafè amb l'ex-nòvio o nòvia. Això no existeix.) Resultat: o ell i ella són molt madurs, o la relació dura menys que el polvo d'un ximpanzé. Solucions? El millor que poden fer les dones és NO ser GENS geloses. Els homes som molt simples i n'hi ha prou amb això per tenir-nos enganxats pels co#####. I el millor que podem fer els homes a) si volem mantenir la nòvia, el mateix, mostrar un absolut passotisme; b) si no, ser solters. Més o menys és això. Amb molts més elements. Com ara que aquí la gent té armes i les traïcions a tot arreu fan perdre els estreps.

uri said...

ok, bro'

crec que ho he pillat, però ara m'entra el dubte del segon item... què vol dir chata?

una abro'çada

Roger said...

Mira, vol dir amb pels a les tetes.

Que et donguin! ;)

Roger said...

Minha resposta foi chata.

uri said...

ok, chato

Roger said...

Ho has entès, crack. ;)

E agora me dou conta. Chato/a é outro false friend. Se alguém em Madri ou Barcelona diz para vocês "Hola chata" ou "hola chato", está querendo paquerar. É como "hi honey".