Saturday, May 21, 2011

Directo desde la Puerta del Sol, Madrid

La Plaça Catalunya, a Barcelona, està igual (suposo que l'Uri hi és). I València, Zaragoza, Sevilla, etc. - més de 300 ciutats.



Free video streaming by Ustream


Informe de l'Uri:

Avui, jornada de reflexió, tot i la prohibició de la Junta Electoral central les protestes i les acampades segueixen, i sembla que seguiran demà. Com jo creia, sembla que cap polític es vol posar en el pollastre de provocar un desallotjament violent el dia abans de les eleccions, que, segons com acabés, els podria passar factura. Això sí, la prohibició ha fet que les protestes siguin neutrals, és a dir, que no es demani el vot per ningú ni per res (tampoc en blanc), per evitar problemes. Simplement, diuen que estan reflexionant lliurement sobre temes socials però sense entrar en política. La poli diu que, en aquest cas, no intervindrà si no és perquè hi ha aldarulls, i per això a les acampades s'està atent per evitar que vingui el típic grup a rebentar el tema i provocar aldarulls que justifiquin una intervenció policial. De moment sembla que no passarà, entre altres coses perquè avui encara ha sortit més gent al carrer a recolzar la protesta, i molta d'aquesta és gent més gran (pares amb fills, avis, etc.), que entre que estan indignats i que és dissabte poden participar. Jo ahir no hi vaig anar, però segurament aquest vespre hi aniré. Ara bé, segueixo sent escèptic. Em sembla molt bé que la gent es queixi, però no tinc clar que d'aquí surti res concret. Es fan moltes assemblees, però es concreten poques coses i, a més, són més aviat "ajustos" que canvis reals. I si la cosa segueix així, crec que a poc a poc, quan passin les eleccions i les teles i els partits comencin a perdre interès pel tema, això s'anirà desfent, el futbol i la realitat tornaran... i fins a la pròxima. No sé, it's my opinion. En qualsevol cas he de dir que anar allà i veure el tema motiva i aixeca una mica els ànims i l'esperança, tot i la poca fe (I may say). Seguirem informant...


Segon informe de l'Uri:

He estat a la Plaça Catalunya i la protesta segueix, tot i que em comença a semblar evident que no servirà de res (i juro que m'agradaria equivocar-me!!!). A part d'això, avui s'ha retirat el De la Peña i crec que es mereix una menció!!!! A la merda el sistema i visca l'Espanyol (que és antisistema, en la trista mesura en què ho pot ser un club de futbol... jejeje).

Estimat Uri: Aquest segon no és un informe ni és res. Però no t'ho tinc en compte, t'entenc molt bé, suposo que jo tindria la mateixa impressió si hagués estat en alguna d'aquestes concentracions. Però no perdis la fe, això no ha fet més que començar. Entre altres coses, perquè la crisi durarà molt més. Estats Units i Europa encara no han tocat fons, Europa encara no ha rescatat Espanya i Itàlia (i això passarà); ha rescatat Grècia però l'haurà de rescatar una segona vegada, etc. Els canvis vindran, tard o d'hora, per activa (perquè la gent no aguantarà més) o per passiva (perquè no hi haurà una altra opció, "no habrá más huevos").

Estic d'acord, no hi ha cap club a Catalunya més antisistema que l'Espanyol. Però ara no és hora de parlar de futbol (i en parles tu, que al primer informe et queixes que a partir de dilluns el futbol tornarà a ser el més important!). OK, som l'Espanyol, mai no oblidem. Iván, gràcies pel 1-2 al camp del "millor equip del món", hehe; gràcies pel 3 a 1 contra el mateix equip a Montjuïc, que vam veure en directe l'Uri, el Ramon, el meu pare i jo; gràcies per la Copa del Rei; gràcies per tot. 


PS: Uri! Tenies molt amagat que havies d'anar a una taula electoral, hahaha! Quina p####! No podies fer res? Al·legar objecció de consciència? Pagar la multa? Qualsevol cosa, abans que participar a la farsa?

13 comments:

uri said...

avui no hi era bro', avui no hi era, però demà hi seré!!!!

Roger said...

Envia notícies!

Roger said...

Escriu aquesta proposta: "Carregar-se la premsa tradicional". És la que legitima tot el tinglado (sistema). (Estic llegint barbaritats, Barbeta i companyia.)

uri said...

sí sí!!! estan pirats!!! no es pot posar la tele ni llegir els diaris... si haguessis llegit el quim monzó el dimecres!!!! my god!!! però bueno, res que no sabessim... els periodistes su**

Roger said...

Bueno, yo es que en vez de todas esas reivindicaciones de las asambleas, haría una sola (el resto lo dejaría para después): QUEREMOS EL DINERO DE VUELTA. O, como estaba escrito en la pancarta de un hombre en Nueva York, en enero de 2009, "Put Wall Street On Trial" (Wall Street y el sistema financiero mundial). Que dueños y ejecutivos de bancos, bancos de inversión, agencias de calificación e inmobiliarias devolvieran todo lo que ganaron vendiendo papeles basura y todo lo que cobraron en bonus por ser tan listos. Es decir, que los culpables de la crisis paguen. Es que no hace falta ni juicio! Se sabe muy bien quien robó, quien engañó!

Sergio Lulkin said...

Que va escriure el Quim Monzó? Si us plau...

Roger said...

El Quim Monzó és molt previsible, Sergi. Si tothom esta indignat, ell no. Si "es porta" parlar malament dels e-books, ell en parla bé - o viceversa. Si el que toca és criticar la degeneració de la festa de Sant Jordi, per a ell serà cool defensar-la, etc. Practica una mena d'esnobisme popular. Es tracta de portar la contrària, de xocar i, si pot ser, de fer-ho posant-se de part del "poble", tot a la vegada. De ser un esnob entre els esnobs. Algú altre ho ha explicat més bé. En tot cas, és molt repetitiu i avorrit.

uri said...

correcte, és un ex progre que per mantenir la pose si cal es torna retrògrad...

uri said...

i normalment va a lo fàcil (I may say)

uri said...

és cert, no és un informe de res... però és que tampoc sóc un pu** periodista cagumcony!!!!

i sí, és cert, el rescat d'espanya arribarà (de fet la meva porra és que serà abans que acabi el 2011)

i sí, també és cert, jo sóc el que es caga en el futbol i ahir te'n parlava, però és que creia que es mereixia una despedida... encara que només sigui perquè ha estat un futbolista i prou, mai s'ha ficat en res més ni ha volgut entrar en debats extranys d'aquests que a vegades entren els futbolistes com si sabessin algo i ningú entén per què!!!! a mi el futbol no em molesta, de fet m'agrada, però només mentre sigui només futbol...

una abro'çada

uri said...

no tiu no!!!!

no podia evitar-ho!!! T'amenacen amb una condemna de presó!!!! estan pirats!!! Com que ningú vol anar a perdre el temps per aquesta colla doncs t'han d'obligar!!!!

Això sí, després et trobes tota una colla d'apoderats i interventors que van a perdre el diumenge perquè volen i no foten el brot i jo em pregunto: I per què no ho fan ells i deixen en pau a la gent que n'està fins els coll***?!?!?! Sí, ja sé que diràs que és perquè ningú es fiaria d'aquella colla, però tampoc ens fiem dels polítics i ja veus...

una abro'çada antisistema

Roger said...

Bé, el que no em quadra és que no votessis. El que hauries d'haver fet era votar nul. Escriure una cosa beeeeen simpàtica a la papereta, perquè en el recompte algú (tu mateix, potser) la llegís en veu ben alta davant els interventors/representants dels partits.
Abraçada!

uri said...

Estimat bro', ets un ilús. Els vots nuls no se'ls llegeix ningú. En el recompte tothom té pressa per pirar a casa després de 13 hores allà i el que fan simplement és obrir els sobres i, si veuen que el que hi ha és extrany (varies papeletes, un text escrit o qualsevol cosa) l'aparten a la pila dels "nuls" i fora. Ningú llegeix res. Em sap greu enfonsar el mite, però és així.