Sunday, May 04, 2008

Sistema vampiro

Agora à noite ouvi o moço do bar do albergue cantando esta canção-lamento. Perguntei-lhe de quem era. Ele cantou mais um pouco para mim:

Esse sistema é um vampiro oooo
Ah! O sistema é um vampiro oooo

Eh! Vive sugando todo povo
Vem cá, meu Deus, desça de novo
Ouça meu grito de socorro
Pai, escuta a voz desse teu povo

Que clama

Um centenário de oh falsa libertação
Cativeiro mental

Estamos metidos nos buracos
Estamos jogados nas favelas da vida

Pendurados lá no morro
Velho pai, só nos resta teu socorro

...

Na quinta-feira, chegando de táxi no albergue, fiquei deprimido ao ver tantas crianças fumando crack nas ruas do Centro de Salvador. Isso acontece em qualquer grande cidade do Brasil, mas não é sempre tão visível.

Depois esqueci. Passeando com a Rose, fiquei chateado por estar sendo perseguido o tempo todo por crianças e homens pedindo esmola. E hoje até fiquei irritado por não poder passear e comer sorvete tranqüilo - enquanto a Rose dava um pouco de seu sorvete a duas pessoas que pediam.

...

2 comments:

優次 (Yuji) said...

Com has anat de viatge?
Aquestes coses que ens expliques, també em passaven a São Paulo. No sé quants cops menjava tranquil·lament a un restaurant, i em venien nois (empestant) a demanar almoina i em feien perdre la fam... És trist perquè alhora que no saps què fer, saps perfectament que donar almoina no soluciona res.

Ara bé, una pregunta: en alguna botiga t'han intentat de vendre coses amb preus més cars només per ésser estranger? Tot i que sóc brasiler, fins i tot m'ha passat a mi per allà... :S

Roger said...

Ei, has tornat! :)))
I ara com a estudiant universitari! Podré continuar llegint el teu blog multilingüe! :)

És trist, sí, veure tanta misèria... La Rose, que és d'aquí, sap veure qui demana perquè realment té gana, i no per drogar-se o beure (que tampoc no es pot condemnar). Tot i així, quin bé els pot fer, una mica de gelat? :(( Han de tenir tanta gana, per conformar-se amb això!

En general a Salvador no enganyen els turistes. La cervesa o l'aigua de coco val el mateix per tothom. Però als llocs turístics, com al Pelourinho, tot és més car, això sí. Més car per tothom. Un home d'aquí ahir va criticar que a l'alberg li cobressin dos reals per una aigua. Segurament al seu barri en costa un, o menys. Però aquí és el centre!

Una abraçada!