Friday, April 20, 2007

Rio, avui

(D'un e-mail enviat al meu germà Oriol, que vol fer una ruta pel Brasil.)

Rio de Janeiro... Avui al diari surt una foto amb 1.300 roses plantades a la sorra de Copacabana, representant els homicidis que hi ha hagut en els quatre mesos que portem d'any. La cosa està que trina. Des que els paramilitars han ocupat algunes faveles, les bandes rivals, CV (Comando Vermelho) i ADA (Amigos dos Amigos) es disputen les poques boques de fum (punts de venda de droga, a l'accés de les faveles) que queden, i cada dia hi ha tiroteigs i morts per bala perduda (alguns dels morros disputats són molt a prop del centre). Hi podeu anar si aneu amb compte. No sou negres ni pobres, o sigui que el risc de què us pelin és poc.

PS: Recordeu el final de la pel·lícula Cidade de Deus? (Batalla final entre les dues faccions de la favela; gran matança; intervenció de la policia; captura, després de molt temps, del líder de la facció dominant, rei del narcotràfic, Zé Pequeno.) Tres policies s'emporten Zé Pequeno en un furgó policial, però no surten de la favela: van a casa d'ell, carreguen dues maletes i l'alliberen.

Well, notícia d'avui: "Identificado como mentor de la invasión del Comando Vermelho al morro de Mineira, centro de Río, que dejó 19 muertos, Thiago de Melo Castro, Thiaguinho, de 23 años, fue liberado por la policía tras ser detenido el miércoles en el cementerio de Catumbi. El policía que registró la ocurrencia fue preso administrativamente por la Policía Militar. (...) Las policías Militar y Civil informaron que el caso está siendo investigado".

1 comment:

Anonymous said...

Let me take this opportunity to say something to you, people who read my blog, friends who read my blog. If you have comments, you can post them, don't be shy. 'Cos you send interesting comments to me via e-mail, the problem is, other people can not read them, can not take any profit of them. Gabriela has been posting comments herself to encourage you to do the same ('cos she's thinks nobody reads me :), so c'mon, it won't hurt you. If you don't, it's okey, I'm happy enough knowing that some friends read the blog.